Редактор: e-mail: Кадър БНТМинимална пенсия не трябваше да има, никъде няма такава

...
Редактор: e-mail: Кадър БНТМинимална пенсия не трябваше да има, никъде няма такава
Коментари Харесай

Шефът на АИКБ: Трябваше да бъдат повишени пенсиите, но без да се повишава минималната

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Минимална пенсия не трябваше да има, на никое място няма такава по света. Пенсията се пресмята по отношение на осигурителния принос. Сега три четвърти от пенсионерите ще вземат една и съща пенсия, това на всички по равно ни праща в едни други времена. Това сигурно е бензин за сивата стопанска система. Защото с този акт в Народното събрание, народните представители споделиха: печелят тарикатите, печелят тези, които укриват приходи, тъй като те са ги разкрили и тогава са откраднали от фондовете. А в този момент ние им даваме същата пенсия, каквато на тези, които са работили съзнателно, плащали са си осигуровки и налози върху цялостното заплащане. Не трябвше да има идентични пенсии. Трябваше да бъдат нараснали пенсиите, само че без да се покачва минималната.

Това сподели шефът на АИКБ (Асоциация на индустриалния капитал в България) Васил Велев в " Още от деня " Българска национална телевизия.

Грешно беше и решението за увеличавене на майчинството, ние имаме едно от най-дългите майчинства в света. В момента, в койте се усили майчинството, по време на демократичните промени, раждаемостта стартира да спада. Няма такава взаимозависимост и такова връзка - дългото майчинство не покачва раждаемостта, само че се утежнява материалното богатство на нацията, забавя се социализирането на децата. Правилното решение е обезпечаване на положителни условия на децата в детските заведения, добави Васил Велев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР